…og vi elsker jo, som dere alle vet, Funky Funkis! 🙂

 

(Innlegget inneholder sponsede lenker)

Sist gang vi bygget hus brukte vi første sommeren på selve flytteprosessen, da vi hadde overtagelsesdato i slutten av mai 2010. Det gjorde at vi ikke fikk tid til malejobben, men utsatte den til sommeren etter. Denne gangen har vi overtagelsesdato i slutten av januar, en måned som ikke er kjent for å være spesielt gjestfri i forhold til temperatur og malevær – noe som skulle tilsi at vi da burde male til våren.

Men av praktiske hensyn og eget ønske startet vi denne gangen malerjobben allerede et halvt år før vi flytter inn! Den praktiske årsaken til dette, er at stillasene som tømrerne bruker allerede står oppe, og vi har fått tillatelse til å benytte oss av disse på ettermiddagene og i helgene. Når det kommer til vårt eget ønske, så er det at vi har veldig lyst til å nyte huset, tomta og ikke minst takterrassen når våren kommer, og vi har flyttet inn – og ikke bruke denne tiden på å male!

 

Vi sørget derfor for å ta oss ut fire uker ferie i juli, hvor 12 av dagene ble tilbrakt i Polen i forbindelse med et bryllup til gode venner, og de øvrige to ukene skulle brukes til maling. Denne planen gikk jo selvsagt rett i vasken, da vi etterhvert innså at vi faktisk bor på Sunnmøre, og værgudene ikke er kjent for å ha et spesielt godt samarbeidsklima med kalendermånedene…

Malejobben har derfor dratt ut over høsten, men de tidligere nevnte værgudene har heldigvis spilt litt mer på lag den siste tiden, så vi har faktisk hatt noen veldig fine maledager nå helt ut i starten av september. Vi må da selvsagt ta våre forbehold, og eksempelvis avslutte malerarbeidet tidligere på ettermiddagene, da det blir fuktigere i kveldstimene jo lengre ut på høsten man kommer.

Leah følger spent med på farfar Odds maleregenskaper. Han stiller selvfølgelig opp til dugnad, like blid som alltid! 🙂

 

Butinox Futura Soft Look

Butinox Futura Soft Look er en moderne maling som gir huset et helmatt (glans 03), tidsriktig og elegant utseende. Selv om du ønsker å beholde fargen du har på huset i dag, vil huset få en helt ny look. Butinox Futura Soft Look har ingen glansrefleksjoner, og flaten vil alltid fremstå jevn, matt og vakker. Spesielt mørke farger vil fremstå med en diskré og vakker eleganse.

Butinox Futura Maling oppfyller nordiske miljøkrav og har fått tildelt miljømerket Svanen. Malingen lukter lite, har meget god dekkevne og er lett å påføre.

Nytt treverk skal alltid først grunnes med Butinox Futura Grunning.

Butinox Futura Soft Look benyttes til utvendig treverk hvor man ønsker et matt, malt utseende. Anbefales på nytt grunnet, tidligere beiset, dekkbeiset eller malt treverk. Benyttes også på trykkimpregnert, grunnet treverk. Kan også benyttes på metall.

Huset vårt har et utseende som appellerer til at man bør bruke to ulike farger på utvendig maling, for å få frem de forskjellige særtrekkene. På den liggende kledningen har vi valgt fargen aske (grå), og på den stående kledningen har vi valgt klassisk hvit. Det var viktig både for saksbehandlerne i kommunen og oss selv at fargene på huset skal fremstå nedtonede og ikke for prangende, for at huset skal stå fint til terrenget og for å passe med fargevalgene til øvrig eksisterende bebyggelse i boligfeltet.

Vi så oss derfor ut Butinox Futura Soft Look maling, som gir et helmatt og elegant utseende, og ikke gir noen glansrefleksjoner. Dette var spesielt viktig da vi valgte klassisk hvit, som ofte kan fremstå som veldig skarp om man velger en malingsvariant med mer glans i. Vi føler også at den liggende, mørke bordkledningen får et mer stilfullt utseende ved å velge en helmatt maling.

Vi har snart kommet halvveis ut i september, men vi har nå heldigvis fått malt det aller meste av huset. Det gjenstår noe bordkledning som enda ikke er montert, samt et strøk til på carporten. Men vi kan se enden på det, og når vi skriver vår 2018, kan vi lene oss tilbake og nyte godt av at vi utførte dette arbeidet i år! Vi gleder oss virkelig til tømrerne er ferdige med det utvendige arbeidet og fått demontert stillaset, slik at vi kan vise dere Funky Funkis i sin nye og flotte drakt!

Vi er også så heldige at vi har så mange som vil hjelpe oss i husbyggerprossesen! Vi har både malere, barnepassere, omtenksomme venner som stiller som matleverandører og enda mer til!

Vi er dere alle sammen evig takknemlige! 🙂

RÅD OG TIPS
  • Mal aldri i direkte sollys. Følg etter sola.
  • Nytt treverk må grunnes. Husk å mette endeveden.
  • Kledningen må være tørr. Mal ikke i fuktig vær, det kan gi skjolder.
  • Bruk pensel og rull av god kvalitet. F.eks. Jordan Ultimate-serien.
  • Vask kledningen med Butinox Husvask en gang i året. Da vil huset se nymalt ut i mange år.
  • Husk å påfør malingen fyldig. Husk å les baksideteksten på spannet nøye før du starter.