(Innlegget inneholder sponsede lenker)

Høstens mulm og mørke har for lengst meldt sin ankomst, og de siste ukene har også Kong Vinter begynt å blåse sine friske, iskalde pust innover vårt langstrakte land. Det er slutt på dagslyset allerede før vi rekker å parkere bilen etter endt arbeidsdag, så utendørsaktiviteter er for tiden ikke det mest fristende man gyver løs på…

Når slike mørke, vindfulle og kalde høst- og vinterkvelder herjer utenfor er det langt mer fristende å komme seg innendørs, få tent fyr i peisen, lage seg en kopp varm sjokolade og slenge seg under et pledd i sofaen…

En utrolig fristende tanke, men det ligger dog litt frem i tid å få realisert den for vår del…

Men det betyr ikke at vi ikke har gjort våre forberedelser! Allerede i august startet vi sonderingen av markedet etter vår peis. Vi ønsket oss en peisinnsats for å få benyttet arealet i stua på best mulig vis. Vi valgte å bestille montering av denne i hjørnet på vår matbod, da vi hadde et brennende ønske om å få innsyn til de dansende flammende både fra finstua, spisestua og kjøkkenet.

Med disse kriteriene tatt i betraktning falt vårt valg på en nydelig Contura i40 peisinnsats utstyrt med en praktisk hevedør og Clean Burning System. Dette er et system som gjør at forbrenningsluften varmes opp til en svært høy temperatur og tilføres som luftspyling på innsiden av glasset. Dette gjør at ilden alltid er synlig i rommet. Les mer om Contura-peisenes egenskaper her.

Peisinnsatsen blir montert av dyktige fagfolk hos vår lokale Varmefagbutikk P. D. Stafseth AS.

Contura i40 svart er en lekker peisinnsats med glass i hjørneformat og med hevedør. Den vinklede glassdøren i gir deg enda større muligheter til å skape et ildsted som skiller seg ut og lyser opp.

Innsatsen brukes i Contura i41-serien hvor du kan designe din egen omramming eller velge blant en rekke komplette løsninger. Du kan velge mellom omramming i sandstein, kleberstein eller Contura-artstone. Du kan også legge til en benk med vedoppbevaring og dekorative detaljer i svart granitt. På toppen av det hele, kan du velge et varmemagasin på hele 200 kg. Det gjør at du kan nyte varmen lenge etter at ilden har sluknet.

PD Stafseth har holdt på i 150 år og er i dag en ledende butikk innen peiser, ovner og stålpiper. De er også medeier av Varmefag, den eneste spesialistkjeden på ildsteder i Norge. Et ildsted er et møbel som samtidig er en god og økonomisk varmekilde. Ønsker du litt assistanse, stikk innom eller ring butikken i Breivika, så hjelper de deg med valg av ildsted.

Peismontørene er straks ferdig med sitt arbeid – det gjenstår kun et lag med puss før malerne kan ta over. Vi har også fått bygget inn en vednisje nede til venstre for peisinnsatsen, samt to nisjer for interiør over, hvor den øverste er vinklet på skrå i likhet med taket.

Og omtrent slik vil det se ut om en måneds tid:

Vi kan knapt vente på å la denne peisen gi oss en god varme, kombinert med en lun stemning i mange kalde vintre fremover! 🙂