- en blogg om det å realisere husdrømmen

Fasadetegninger og planløsninger

Fasadetegninger

Dere har sett 3D-tegninger av Funky Funkis, men det kan kanskje være vel så interessant å se fasadetegninger i 2D med litt høyere detaljnivå også:

Fasade sett fra sør:

Fasade sett fra øst:

Fasade sett fra nord:

Fasade sett fra vest:

Som dere ser av fasadetegningene har vi, i samarbeid med vår svært serviceinnstilte arkitekt og husselger Ben Giske, bevisst tegnet huset for å «sakse» det mest mulig inn i eksisterende terreng. Ved å også legge inn en takterrasse og trekke den øverste etasjen mest mulig bak i tomten har vi forsøkt å få huset til å harmonere mest mulig med eksisterende terreng og bebyggelse.

Planløsninger:

Og det som kanskje for mange er enda mer interessant – og ikke minst det vi har brukt aller mest tid og ressurser på å få på plass; planløsningene:

2. etasje:

Her har vi fokusert på å legge oppholdsetasjen høyest mulig i bygget for å få størst mulig utbytte av utsikten mot fjord og fjell. For å maksimere dette ytterligere har vi valgt vinduer fra gulv til tak i hele fronten av etasjen mot sør, samt en takhøyde som går fra 2,45 mot vest og gradvis oppover mot 3 meter mot øst.

Fruen i huset ønsker seg en finstue (uten TV!) i tilknytning til utsikten, mens mann og barn får fri boltreplass i TV-stuen/mediarommet i bakkant av denne etasjen.

Kjøkkenet – som mange refererer til som hjertet i et hus – har vi valgt å sette i midten av etasjen nettopp av denne grunn. Dette vil gjøre det til et naturlig samlingspunkt både til hverdag og fest. I tilknytning til kjøkkenet har vi også satt inn et liten matbod, for ekstra oppbevaringsplass.

Når vi først er inne på temaet fest; så ser vi for oss at vi kan holde en del av disse på takterrassen på 66 kvadrat som åpner seg via en gulv-til-tak skyvedør fra spisestuen og ut på taket av etasjen under mot øst. Dette blir en herlig utvidelse av stuerommet de få gangene været tillater det her på Sunnmøre…

Vi ser også behovet for å ha et gjestetoalett i oppholdsetasjen, og har fått satt inn dette i tilknytning til TV-stuen.

1. etasje:

Dette blir «hverdags-etasjen» hvor vi har funnet plass til entrè med skyvedørsgarderobe, vaskerom, teknisk rom strategisk plassert under trappen, en TV-stue, bad med dusj og badekar, 3 barne-soverom, en liten barneklesbod og master bedroom med eget walk in closet og bad med dobbel dusj, samt lufteveranda.

Det vil også være adkomst til terrasse og hage fra TV-stuen i denne etasjen.

Sokkeletasje:

Vår sokkelleilighet på ca. 66 kvadrat med entrè, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, to soverom, sportsbod og teknisk rom. Denne blir ledig for utleie når vi flytter inn en gang forhåpentligvis rundt juletider.

Carport og sportsbod:

Vi har valgt å bygge en dobbel carport med sportsbod i bakkant. Vi er av den oppfatning av at har man en garasje med port, ja da blir det alt annet enn bilene som blir samlet der inne…

Vi vil i tillegg disponere en bod selv bak sokkelleiligheten, da vi har behov for ekstra oppbevaringsplass siden det ikke blir noe loft på en slik type hus.

Situasjonskart:

Vi har valgt å vinkle huset vårt noe mer mot sørøst enn bebyggelsen foran, for å utnytte utsikten både nordøst mot Gamlemsveten og sør mot Ellingsøyfjorden og Sunnmørsalpene.

Vi vil med dette ønske alle våre lesere en riktig god lørdagskveld – nyt den! 🙂

2 kommentarer

 1. Line

  Så gøy å se plantegningene og å få følge prosessen fra skisser til ferdig hus! 🙂

  Vi ser etter samme type hus som dere har fått tegnet dere, så jeg lurte på om dere kanskje kunne skrive litt mer om budsjett og hva som er inkludert i prisen/egeninnsats/etc.?

  🙂

  • Funky Funkis

   Hei Line,

   Så kjekt å høre at du ønsker å følge oss! 🙂

   Vi kommer til å poste blogginnlegg om temaene du etterspør ganske snart.

   Lykke til med husvalget; vi kan anbefale Mesterhus sin Signaturserie! 😉

Legg igjen en kommentar

© 2024 Funky Funkis

Tema av Anders NorénOpp ↑