Temperaturen faller samtidig som snøgrensen kryper stadig lengre nedover fjellsidene. Høsten har for lengst meldt sin ankomst, og den koselige årstiden for innekos er her.

2. oktober 2019 vil Vedfyringens Dag markeres for aller første gang, og vi i Funky Funkis vil selvsagt være med på båltimen som finner sted mellom kl. 20 og 21 i kveld. Da samler vi familien og setter oss godt til rette foran vår Contura i40 peisinnsats, lager oss en deilig kopp med varm kakao og bare nyter samværet og roen når vi ser flammene danse foran øynene på oss.

Vedfyringens dag handler om å formidle følelsen av kos og hygge rundt ildstedet. Vi markerer at vi går høsten i møte, og fokuserer på hva vedfyring gir oss av hygge, varme, ro, god atmosfære og lave skuldre. Å tenne bål og samles rundt et ildsted er en stor del av kulturarven vår. Denne kulturen må vi videreføre til neste generasjon, og Vedfyringens dag skal bidra til å rette oppmerksomhet rundt dette.

I forbindelse med Vedfyringens dag oppfordrer vi ildentusiaster over hele landet til å bli med på båltimen. Båltimen vil være mellom 20.00 og 21.00. Å fyre opp ild er noe mennesket har gjort i hundretusenvis av år, og bålet er et perfekt samlingspunkt for hygge, kos og varme. I tillegg er det er litt deilig å stenge ute all annen påvirkning for en times tid. Vi håper så mange som mulig blir med!