Vi ønsket oss et gulv i entrèen som skulle gjenspeile husets moderne fasade og stå i stil med inngangspartiet hvor vi har valgt en røff betongtrapp. Vi er opptatt av at husets gjennomgående stil skal være rå og minimalistisk, og vurderte derfor å støpe betonggulv også inne i gangen. Dette ville imidlertid by på en del utfordringer med tanke på at det er leilighet under og at det dermed stilles diverse krav til brann- og lydisolasjon som opptar mye av tilgjengelig plass mellom bjelkelagene.

Vi forhørte oss derfor litt rundt i markedet etter alternative løsninger, og da skilte Grind Tech seg ut med sitt nye mikrosementprodukt Mapei Ultratop Loft. Dette seilte straks opp som en favoritt hos oss, og etter et besøk i deres lokaler i Ålesund hvor daglig leder Webjørn viste oss prøver av produktet var vi solgt!

Webjørn stod på dag og natt for å få gulvet på plass, da dette er en svært omfattende prosess, hvor man først dekker til varmekabler og 22mm sponplater med Mapei mappenett og membran.

Så påfører man Mapei SN primer og strør sand, før man lar dette herde i 12 timer.

Neste steg er å slipe underlaget, før man behandler det med ett lag Mapei Ultratop W base og sliper dette med sandpapir etter herding.

Så påfører man to lag Mapei LT primer og ett sjikt innblandet med 2,5% sortfarget pasta for å få frem den betongfargede looken,

Etter enda mer sliping og herding, lakkes overflaten med Mapei Mappe Floor 52W blandet 50/50 med vann, og så til slutt to strøk med Mappe Floor 58W.

Ultratop Loft er et naturlig sementbasert produkt (mikrosement) som gir en rekke muligheter for å legge struktur og farge på alle typer overflater, enten det er gulv, vegger eller tak. Systemet består av en base som tilsettes fargepigmenter – Ultratop Color Paste, og den har høy mekanisk bestandighet slik at den tåler mye fot-trafikk. Dette er selvsagt særdeles viktig i husets mest traffikerte rom.

Ultratop W er basen med fin korning, mens Ultratop F er basen med grov korning. Disse leveres enten som hvit eller naturfarget.
Det gir mulighet for å være kreativ med både struktur og farge. På vårt gulv er det brukt Ultratop W med hvit som farge, på denne måten får man den betonglooken som vi var ute etter.

Produktet er enkelt i bruk. Ved hjelp av fargepigmenter i sort, brunt, blått, rødt og gult kan man blande et uendelig antall farger i basen.

Man påfører Ultratop Loft som en sparkel, og overflatene er UV-bestandige og enkle å vedlikeholde. I tillegg er Ultratop Loft CE-merket.

Vi gleder oss veldig til å ta i mot våre første gjester med en entrè og et gulv som utstråler sitt helt særegne og unike uttrykk! 🙂

 

Fordeler med Mapei Ultratop Loft mikrosement:

– Til alle typer overflater: horisontale, vertikale og tak
– Nuvolato-effekt, ensfarget eller ton-i-ton
– Kan blandes til et uendelig antall farger
– Høy mekanisk bestandighet og slitebestandighet
– Egnet for boliger og næringsbygg med mye fottrafikk
– Enkel tilberedning og påføring
– Motstandsdyktig mot UV-stråler
– Behagelig å ta på
– Kreativ tekstureffekt
– Enkelt å holde rent og vedlikeholde
– Funksjonelt, moderne og elegant
– Til reparasjon av eksisterende overflater og legging av nye overflatesjikt